Vegán zöldséges quiche
A vegán étkezés ilyen egyszerű is lehet. Egyszerűen töltsd meg a vegán friss omlós quiche tésztánkat kedvenc zöldségeiddel, tedd be a sütőbe, és kész is a vegán zöldséges quiche!
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók egy 28 cm ⌀ quiche formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 400 ml szójajoghurt
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 100 g gomba vékony szeletekre vágva
- 3 sárgarépa hámozva, reszelve
- 1 lilahagyma hámozva, gyűrűkre vágva
- 1 kis cukkini szeletelve
- 1 ek. oregánó
- őrölt só és bors
- 2 ek. olívaolaj + még egy kevés a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy kerek tortaformát kenjünk meg olajjal, és tegyük bele a tésztát, a kilógó tésztaszélekkel erősítsük meg a forma oldalát és a villával szurkáljuk meg a tészta alját.
-
Lépés 3
Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 20 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
Keverjük össze a szójajoghurtot és a kukoricakeményítőt, ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük össze a zöldségekkel. Öntsük a zöldséges masszát a quiche formába.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Az olívaolajat és az oregánót összekeverjük, majd vékonyan a még forró quiche-re kenjük.
A szójajoghurtot kedved szerint ízesítheted különféle zöldfűszerekkel.