Zöld galette
Quiche sütőforma nélkül? Igen, ez a galette! Mutatjuk, hogyan varázsolj egészséges fogást pillanatok alatt zöldebbnél zöldebb zöldségekből.
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 200 g blansírozott spenót vagy fagyasztott spenót felolvasztva, kinyomkodva
- 150 g zöldfűszeres krémsajt
- 150 g blansírozott brokkoli vagy fagyasztott brokkoli felolvasztva
- 75 g feta sajt kockára vágva
- 1 marék bébispenót a szóráshoz
- kevés olaj a sütéshez
- frissen őrölt szerecsendió
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymát és a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd pár percig a spenótot is megpirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a krémsajtot, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A spenótos keveréket a tészta közepére kenjük úgy, hogy körben a széleinél 5-5 cm-t szabadon hagyunk. A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre. A brokkolit ízlés szerint megsózzuk, a galette-re tesszük, majd megszórjuk fetával.
-
Lépés 4
A galette-et az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után megszórjuk friss bébispenóttal.
Zöldfűszeres krémsajt helyett használhatunk sima krémsajtot vagy tejfölt is.