fahéjas almás falatok
Vegán

Fahéjas-almás falatok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Fahéjas-almás falatok: Alma leveles tésztába csomagolva, csipet fahéjjal és cukorral meghintve, a sütőben aranybarnára sütve. Tökéletes desszert minden évszakban, de különösen ősszel és télen. Egyszerű, vegán almás receptünkkel pillanatok alatt varázsolhatsz isteni desszertet, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 4 fahéjas-almás falathoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a diót, a mazsolát, a cukrot, a rumot vagy az amaretto-t és a fahéjat jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki (a magházat távolítsuk el, de ne vágjuk félbe az almát). A tölteléket töltsük az alma közepébe.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 csíkra vágjuk. Tekerjük körbe mindegyik almát két leveles tésztacsíkkal.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túlbarnulna a teteje, szükség szerint a tölteléket fedjük le alufóliával.

Tipp

Tálaljuk a töltött almákat még melegen, ízlés szerint vanília szósszal vagy fagylalttal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!