barackos tükörtojás sütemény

Barackos “tükörtojás” sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egyszerű receptünkkel és sütésre kész vajas kelt tésztánkkal egyszerűen elkészíthetjük ezt a mutatós barackos “tükörtojás” süteményt. Ízletes baracklekvár, vaníliás pudingkrém, édes őszibarack vagy kajszibarack és máris kész a tökéletes desszert.

  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 45 perc + 1 óra hűtés

Hozzávalók 1 barackos "tükörtojás" süteményhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 200 g őszibarack lekvár
  • 800 ml tej
  • 120 g cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 400 g tejföl
  • 1 konzerv őszi- vagy kajszibarack lecsepegtetve, levét félretéve
  • 1 cs. tortazselé
  • opcionális: 2 ek. apróra vágott pisztácia a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, villával többször megszurkáljuk, majd lekvárral megkenjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A pudingot a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük. Átöntjük egy keverőtálba és frissentartó fóliával lefedjük.

  5. Lépés 5

    A kelt tésztát egy méretéhez illő sütőformába tesszük és megkenjük a baracklekvárral. A még langyos pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és az elősütött tésztára kenjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.

  6. Lépés 6

    A tortára félbe vágott barackokat helyezünk. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük és a torta felületére öntjük.

  7. Lépés 7

    Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk pisztáciával és szeleteljük.

Tipp

A maradék süteményt lefedve tároljuk a hűtőben. Maximum két napon belül fogyasszuk el.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!