répatorta

Répatorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Itt van a Húsvét, és egy dolog, ami az ünnepi brunchról semmiképp sem hiányozhat: a répatorta!

A svájci húsvéti klasszikust számos néven ismerjük – legyen az répatorta, répás sütemény, sárgarépatorta vagy egyszerűen csak répás torta, az íze mindig lenyűgöző. Az egyszerű és gyors receptünkkel pillanatok alatt elkészítheted ezt a finomságot, és garantáltan elkápráztatod vele a következő húsvéti villásreggeli vendégeit.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 4 tojás szétválasztva
  • 150 g cukor
  • 2 tk. fahéj
  • 1 tk. reszelt narancshéj
  • 250 g sárgarépa reszelve
  • 300 g Dió vagy mandula darálva
  • 2 tk. sütőpor
  • 150 g porcukor
  • 3 tk. citromlé
  • 12 db sárgarépa marcipán a díszítéshez
  • kevés vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy tortaformába (ø 26 cm) helyezzük, majd a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 20 percig vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat külön-külön a fahéjjal és a narancshéjjal habosra és krémesre verjük, majd hozzákeverjük a sárgarépát, a diót és a sütőport. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

  4. Lépés 4

    A sárgarépás keveréket rákenjük az elősütött tésztára, majd előmelegített sütőben a legalsó sínen további 20 percig sütjük. 1 órát hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    A máz elkészítéséhez közvetlenül tálalás előtt összekeverjük a porcukrot citromlével, és megkenjük vele a tortát. Marcipán sárgarépával díszítjük.

Tipp

A torta fedő alatt szobahőmérsékleten eláll kb. 3 napig.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!