
Vegetáriánus Húsvéti quiche
Egyszerű, de kiadós receptötletet keresel Húsvétra? Akkor mindenképpen ki kell próbálnod a vegetáriánus húsvéti quiche receptünket! Friss quiche tésztánkkal, sárgarépával, retekkel és újhagymával ez a fogás lesz a húsvéti villásreggeli főszereplője.
- kb. 55 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 vegetáriánus húsvéti quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g tejföl
- 7 tojás (M-es méret)
- 1 csokor friss kapor
- 2 friss újhagyma karikákra vágva
- 150 g sárgarépa hosszában félbevágva, blansírozva
- 100 g fagyasztott borsó
- 150 g retek félbevágva
- kevés vaj a kenéshez
- őrölt só, bors és szerecsendió

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A formát (ø 26 cm) vajjal kikenjük, a tésztát kitekerjük és a sütőpapírt lehúzzuk róla. A tésztát a formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk
-
Lépés 3
Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
A töltelékhez a tejfölt, 4 tojást és ½ csokor kaprot botmixerrel összekeverünk, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 5
Az elősütött tésztára tesszük a retket, újhagymát, borsót, sárgarépát, és ráöntjük a tölteléket. Egy kanál segítségével három mélyedést készítünk.
-
Lépés 6
A quiche-t előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. 10 perccel a sütési idő vége előtt evőkanállal ismét kivájjuk a mélyedéseket, és mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást. Addig sütjük, amíg a tojások teljesen megsülnek.
-
Lépés 7
A maradék kaporral díszítjük és még melegen tálaljuk.
A zöldségekkel együtt egy marék finomra vágott medvehagymát is tehetünk a quiche-hez.