sós sajttorta

Sós sajttorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Próbáltál már sós sajttortát? Friss tönkölyös pizzatészta, friss retek, paradicsomot és metélőhagyma – nemcsak ízében, hanem megjelenésében is tavaszt hoz az asztalra.

  • kb. 10 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 sajttortához (ø 20 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 800 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 300 g créme fraîche (krémsajt)
  • 250 g hónapos retek (200 g apróra vágva + 50 g szeletelve)
  • 1 csokor metélőhagyma a felét apróra vágva
  • 50 g koktélparadicsom félbe vágva
  • 1/2 csésze csíra (pl. retekcsíra)
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. Az olívaolajat összekeverjük a fokhagymával és a tésztára kenjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát előmelegített sütőben a legalsó sínen kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A két krémsajtot összekeverjük, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott retket és az apróra vágott metélőhagymát.

  5. Lépés 5

    Egy tortaforma segítségével (ø 20 cm) két kört vágunk ki a megsült tésztából. Egymásra rétegezzük a tésztát és a krémet két emelet magasan. A krémsajtból hagyjunk meg 3 evőkanálnyit későbbi díszítésre.

  6. Lépés 6

    A tortát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

  7. Lépés 7

    Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, megkenjük a maradék krémmel a torta szélét, és metélőhagymával díszítjük. A torta felületét tetszés szerint díszítsük retekkel, koktélparadicsommal és csírákkal.

Tipp

A maradék tésztából ropogós krutonokat készíthetünk. Ehhez a maradék tésztát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben vajjal ropogósra sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!