
Klasszikus
Húsvéti koszorú
0 Bewertungen
Egyszerűen csak tekerjük ki a friss kelt tésztát, formázzuk meg és tegyük be a sütőbe. Még a legközelebbi pékségbe sem érnél el ilyen gyorsan.
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny élesztős leveles tészta 400 g
- 1 cs. diótöltelék
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában 3 azonos méretű csíkra vágjuk. A tésztákat kissé kinyújtjuk, majd vékony csíkká sodorjuk a kezünkkel.
-
Lépés 3
A három csíkból fonatot készítünk és koszorút formázunk. A végeket jól összenyomjuk, végül a koszorút felvert tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A koszorút előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Kalácsot vagy szívet is formázhatunk belőle. Ízlés szerint megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy cukorgyönggyel.