húsvéti koszorú
Klasszikus

Húsvéti koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egyszerűen csak tekerjük ki a friss kelt tésztát, formázzuk meg és tegyük be a sütőbe. Még a legközelebbi pékségbe sem érnél el ilyen gyorsan.

  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában 3 azonos méretű csíkra vágjuk. A tésztákat kissé kinyújtjuk, majd vékony csíkká sodorjuk a kezünkkel.

  3. Lépés 3

    A három csíkból fonatot készítünk és koszorút formázunk. A végeket jól összenyomjuk, végül a koszorút felvert tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A koszorút előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Kalácsot vagy szívet is formázhatunk belőle. Ízlés szerint megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy cukorgyönggyel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!