Sárgarépás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 180 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a vékony csíkokra szeletelt gyömbért, majd 1 percig hevítjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát is. Sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve pároljuk öt percig közepes lángon.

  3. Lépés 3

    A megmosott rukkola salátát hozzáadjuk a párolt sárgarépához, összekeverjük, majd ha a saláta megfonnyad, vegye levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből és a sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát kivesszük a csomagolásból és a sütőpapírral együtt egy tepsire tekerjük. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd a tésztát mindkét oldalról a töltelékre hajtjuk. A tetején jól összenyomjkodjuk.

  6. Lépés 6

    170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ha elkészült, ropogós salátával tálaljuk. Köretként is fogyasztható grillezett hal vagy szárnyas mellé.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!