Spenótos – paradicsomos quiche
- kb. 20 - 25 perc
- 225°C
- 200°C
- 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 600 g spenótlevél megtisztítva, megmosva, lecsepegtetve
- 1 fej hagyma megtisztítva, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma megtisztítva, apróra vágva
- 300 g koktélparadicsom elfelezve
- 1 ek. olaj
- Só, bors
- 4 tojás
- 1/8 l tej
- 4 ek. fenyőmag
Elkészítés
-
Lépés 1
A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
-
Lépés 2
Az olajat felhavítjük egy serpenyőben, majd a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és addig pároljuk, amíg összeesik. Sóval és borssal fűszerezzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot is, és kis ideig együtt pároljuk őket.
-
Lépés 3
A sütőt előmelegítjük. A tojást és a tejet összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 részre vágjuk.
-
Lépés 5
4 tűzálló sütőformát (kb 11 cm átmérőjű) hideg vízzel kiöblítünk. 1 - 1 tésztadarabot beleteszünk, a széleket a formához nyomkodjuk. A spenótos - paradicsomos masszát a tésztára öntjük, majd rá a tejes - tojásos keveréket is.
-
Lépés 6
Fenyőmaggal megszórjuk és forró sütőben kb. 20 - 25 perc alatt készre sütjük.