Tikka masala tekercsek
- kb. 10 - 15 perc
- 180 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújott rétestészta 200 g
- 2 db csirkemell filé
- Fél-fél darab sárga és piros kaliforniai paprika
- 1 tk. tikka masala fűszerkeverék (vagy curry por)
- 1 ek. natúr joghurt
- Só és bors
- Fél csokor friss korianderlevél
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A csirkemellet ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, ráöntjük a natúr joghurtot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, enyhén sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és pár órára betesszük a hűtőbe.
-
Lépés 2
Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a befűszerezett hús darabokat és ráöntjük a pácot. Erős lángon, állandóan kevergetve pár perc alatt megpirítjuk.
-
Lépés 3
A réteslapokat kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. A tésztalapokat 10 cm széles csíkokra felvágjuk.
-
Lépés 4
Minden tésztacsíkra tegyünk 2-3 húsdarabot és tekerjük be a tésztába.
-
Lépés 5
A tekercseket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 170-180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük meg.
Okos ötlet: A tekercseket kis tálkákba téve koktélparadicsomból készített salátával kínálhatjuk. Remek vendégváró harapnivaló.