Almás – áfonyás sarok
0 Bewertungen
- kb. 16 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 db nagy alma reszelve
- 1 csomag mazsola
- fahéj őrölve
- áfonyalekvár
- Dió vagy mandula darálva
- 1 tojás kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 3
Minden tésztára tegyünk egy teáskanál lekvárt, almát, mazsolát, 1/2 teáskanál diót, és fahéjjal hintsük meg.
-
Lépés 4
A tésztát átlósan hajtsuk félbe, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Középső sínen kb. 16 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
A tölteléket kipróbálhatjuk különféle lekvárokkal és gyümölcsökkel is!