Francia almatorta
- 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 szelet tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2-3 db savanykás alma (kb. 400 g) szeletekre vágva
- 50 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 1 ek fahéj őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, és szeleteljük fel.
-
Lépés 3
Egy forró teflonedényben karamellizáljuk meg a cukrot, ne keverjük. Az almaszeleteket és a vajat adjuk hozzá, és néhány percig hagyjuk főni.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és takarjuk be vele az almát. A tésztát villával szurkáljuk meg. A tészta kicsit nagyobb legyen, mint a serpenyő, mert sütés közben kicsit összehúzódik.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben az alsó sínre helyezve kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
Sütéskor a serpenyőben képződhet némi folyadék, ezt óvatosan öntsük le, majd a tortát ezután borítsuk tányérra, szeleteljük fel, és tálaljuk rögtön!
A forró tortaszeleket még finomabbak lesznek, ha 1 gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk!