Diós papucs
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 40 db papucshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g vagy linzertészta 300 g
- 250 g dió vagy mogyoró darálva
- 70 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 100 g mazsola
- 1 tojás a kenéshez
- 12 fél dió a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált diót, kristálycukrot és vaníliáscukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással.
-
Lépés 4
A diós tölteléket tegye a négyzetek közepére, a sarkokat hajtsa középre, a tészta tetejét kenje meg tojással, és erre tegyen egy-egy fél diót.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 - 20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 6
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp
Dió helyett próbáljuk ki darált mogyoróval is!