Eperkrémes rolád
- 10 - 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 35 - 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 roládhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g eper
- 100 g porcukor
- 1 citrom leve
- 250 g tejszín
- ¼ l habtejszín
- 1 tojás felverve kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy sütőlapra, és vágjuk fel kb. 2,5 cm széles csíkokra.
-
Lépés 3
A tésztacsíkokat tekerjük fel roládsütő formára, hogy a feltekert tésztacsíkok fedésben legyenek. A roládokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
Középső sínre helyezve előmelegített sütőben kb. 10 - 15 percig süssük.
-
Lépés 5
A krémhez az epret porcukorral és citromlével pürésítsük finomra.
-
Lépés 6
A 250 g tejszínt keverjük simára, és keverjük hozzá az epres masszát. Az 1/4 l habbá vert tejszínt óvatosan forgassuk bele, és a masszát 4 órára tegyük hideg helyre.
-
Lépés 7
Az epres masszát töltsük habzsákba, és töltsük a roládokba. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Eper helyett használhatunk más nyári piros gyümölcsöt is, például málnát!