Klasszikus lekváros sarok
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 130 g ribizli- vagy sárgabarack lekvár
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk fel kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 3
A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg. A lekvárt halmozzuk a tészta négyzetek közepére.
-
Lépés 4
A tésztát hajtsuk háromszögekké, a széleket jól nyomkodjuk össze, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12-15 perc alatt süssük aranysárgára és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Ha a tésztaszéleket villával nyomkodjuk össze, még szebb süteményeket kapunk.