Leveles tészta falatok vanília krémmel
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 35 - 40 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 125 g áfonya
- 200 ml tej
- 30 g kristálycukor
- 1 vaníliarúd felezve, a közepe kikaparva
- 15 g vaníliás krémpor
- 1 tojás sárgája
- 2 ek tej
- 1/4 l tejszín könnyedén felverve
- menta a díszítéshez
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
Recés késsel vágjuk kb. 2 cm-es darabokra, és tegyük félre.
-
Lépés 5
A krémhez a tejet, kristálycukrot, vaníliarudat és az abból kikapart velőt főzzük fel. A vaníliás krémport, tojássárgáját és 2 ek tejet keverjük ki, majd adjuk a tejes főzethez. Főzzük fel, majd tegyük félre hűlni, ezalatt időnként keverjük át.
-
Lépés 6
A felvert tejszínt adjuk hozzá, majd a leveles tészta darabkákat, gyümölcsöt és a vaníliakrémet rendezzük üvegpoharakba - kelyhekbe, mentával díszítsük, és tálaljuk.
Ezt a receptet változatosan elkészítheti idény szerinti gyümölcsökkel. Bármelyik gyümölccsel variálva szép látványt nyújt, és az íze is fantasztikus!