Malac orrocska

Malac orrocska

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 - 12 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, felvert tojással kenjük meg. Kenjük meg vékony rétegben baracklekvárral.

  3. Lépés 3

    A tésztát mindkét oldalról tekerjük be középre, és tegyük hűvös helyre.

  4. Lépés 4

    A tekercset nedves késsel vágjuk félujjnyi szeletekre, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit lapítsuk le.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A baracklekvár helyett elkészíthetünk bármilyen más lekvárral vagy akár mogyorókrémmel is ízlés szerint!
A tetejére szeletelt mandulát is szórhatunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!