Marcipános – narancsos korongok
- 15 - 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 koronghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 g cukor
- 1 narancs leve
- 1 ek méz
- 1 kis rúd fahéj
- 5 nagy narancs vagy vérnarancs hámozva, karikázva
- 50 g marcipán
- porcukor a szóráshoz
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, felvert tojással kenjük meg, majd hajtsuk félbe. Kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 4 kört, és 10 percre tegyük hideg helyre.
-
Lépés 3
A narancsot hámozzuk meg, és vágjuk fel 3-4 mm-es karikákra.
-
Lépés 4
A mézet narancslével és fahéjjal főzzük fel, és kb. 1 percig hagyjuk főni.
-
Lépés 5
A marcipánt vágjuk 2 mm vastag szeletekre. A leveles tészta köröket rakjuk meg marcipánnal és 2 narancsszelettel, és locsoljuk meg a narancsos sziruppal.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 7
A kész narancsos korongokat locsoljuk meg a narancssziruppal.
Darabolt pisztáciával vagy szeletelt mandulával megszórva, melegen tálaljuk.