Szőlős-diós zsák
- kb 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 - 25 perc
Hozzávalók 6 zsákhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6 szem fehér szőlő felezve
- 6 szem kék szőlő felezve
- 6 ek mazsola
- 6 ek mogyoró darálva
- 6 ek dió aprítva
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- Kevés fahéj őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel 12 x 12 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 3
A mogyorót forró serpenyőben kevés cukorral pirítsuk, és keverjük hozzá a diót, felezett szőlőszemeket és mazsolát.
-
Lépés 4
Minden tészta négyzet közepére tegyünk 1-2 evőkanállal a masszából, cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral szórjuk meg, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre, a tetejét, mint egy zsák száját, nyomkodjuk össze.
-
Lépés 5
A zsákokat felvert tojással kenjük meg, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 7
A kész zsákokat szórjuk meg porcukorral.
Próbáljuk ki a receptet fügével vagy körtével is!