Szőlős joghurt krémkehely

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 - 12 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 300 g nagy szemű fehér és piros szőlő vegyesen magozva
  • 4 ek. brandy
  • 250 g tehéntúró
  • 2 dl joghurt
  • 100 g porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • ½ citrom héja és leve
  • 2 dl tejszín
  • 30 g dió darálva
  • 1/2 tasak habfixáló

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szőlőszemeket mossuk meg, vágjuk félbe, magjaikat késheggyel emeljük ki, öntözzük meg a brandyvel, majd lefedve 15 - 30 percet pihentessük.

  3. Lépés 3

    A túrót szitán vagy krumplinyomón törjük át.

  4. Lépés 4

    A joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és átszűrt levét adjuk a túróhoz, majd botmixerrel turmixoljuk sima péppé.

  5. Lépés 5

    2 dl tejszínt 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan – lazán forgassuk a krémbe. A szőlőt szűrjük le, 20 - 24 felezett szemet tegyünk félre a díszítéshez.

  6. Lépés 6

    A brandyt keverjük a krémhez. A krém felét kanalazzuk 4 karcsú kehelybe, a szőlőszemeket vágott felükkel tapasszuk a kehely oldalára, majd a tetejére simítsuk a maradék krémet, és 3 - 4 órára hűtsük be.

  7. Lépés 7

    A diót vágjuk durvára, zsiradék nélkül pirítsuk világosra, lapos tányérra csúsztatva hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a maradék 1 dl tejszínt verjük kemény habbá ½ tasak habfixálóval, tegyük csillagcsőrös habzsákba, és a krém tetejére nyomjunk rózsákat.

  8. Lépés 8

    A félretett szőlőszemekkel, pirított dióval és apró szőlőlevelekkel – kacsokkal vagy citromfűlevélkékkel díszítsük a krémet.

  9. Lépés 9

    Közben a Tante Fanny friss leveles tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranybarnára.

  10. Lépés 10

    A lapokat vágjuk ízlés szerinti darabokra, és ezzel kínáljuk a krémet.

Tipp

Az igazi ínyencek ezt az ízhatást fokozhatják, ha a süti tetejét olvasztott csokoládéval is bevonják.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!