Almatorta
- 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25–30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 szeletes tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2-3 db savanykás alma hámozva, szeletelve
- 50 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát pucoljuk meg, és szeleteljük fel.
-
Lépés 3
Egy forró teflonedényben karamellizáljuk a cukrot, ne keverjük. Az almaszeleteket és a vajat adjuk hozzá, és néhány percig hagyjuk főni.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd villával szurkáljuk meg. Kb. 24 cm átmérőjű kört vágjunk ki a tésztából, ezt fektessük az almára, a tészta kicsit nagyobb legyen, mint a serpenyő, mert sülés közben kicsit összehúzódik.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük.
-
Lépés 6
Borítsuk tányérra, szeleteljük, és rögtön tálaljuk!
Alma helyett próbáljuk ki a receptet más gyümölcsökkel is, akár vegyesen!