Meggyes rétes
- 20 - 25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kg meggy kimagozva
- 10-12 dkg enyhén fahéjas cukor
- 10 dkg dió darálva
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojást verjük fel, kevés vízzel hígítsuk fel.
-
Lépés 3
A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt egy tepsibe.
-
Lépés 4
A rövidebb oldaláról vágjunk le 2 db 1 cm-es csíkot. Tegyük félre.
-
Lépés 5
A tészta középső harmadára szórjuk rá a morzsával elkevert diót. Tegyük rá a magozott meggyet, úgy, hogy a két rövidebb oldalánál 2-2 cm-t hagyjunk szabadon, majd a fahéjas cukorral szórjuk meg.
-
Lépés 6
A szabadon hagyott részt tojással kenjük be, hajtsuk rá a töltelékre, hogy az sütés közben ne folyjon ki.
-
Lépés 7
Az egyik harmad tésztát a töltelékre hajtsuk rá, majd kenjük be tojással és a másik felével ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 8
Az összehajtott tészta tetejét is kenjük meg tojással és a levágott tésztacsíkokat ellentétes hullámvonalban helyezzük el hosszában.
-
Lépés 9
Ezt is kenjük meg tojással. Villával szurkáljuk meg a tetejét.
-
Lépés 10
Előmelegített sütőben közepes sínen 20-25 percig süssük aranybarnára.
-
Lépés 11
Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.
Cseresznyével is kiváló, csak kevesebb cukrot használjunk!
Köszönjük szépen Bévárdi Józsefné receptjét!