Fogasfilé gombával leveles tésztában, bazsalikomos paradicsommal
- 15 - 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 4 db fogasfilé
- 3 ek olaj
- 150 g champignon vagy vegyes gomba durvára vágva
- 50 g mogyoróhagyma vagy hagyma finomra aprítva
- 100 g tejföl
- 1 tojásfehérje
- 1 tk kukoricakeményítő
- 3 ek zsemlemorzsa
- Koriander
- szerecsendió őrölve
- 1 ek petrezselyem finomra aprítva
- só bors
- 8 szelet lazacsonka
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 1 ek cukor
- 1 ek balzsamecet
- 200 g sűrített paradicsom
- só bors, fokhagyma
- 1 ek bazsalikomlevél lecsipkedve
- 2 ek tejföl
- 3 ek olívaolaj
- 200 g koktélparadicsom
A bazsalikomos-paradicsomhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fogasfilét sózzuk, borsozzuk, forró zsiradékon 10 másodpercig süssük, vegyük ki a serpenyőből, és konyhai törlőpapírral itassuk le a zsiradékot.
-
Lépés 3
A durvára vágott gombát a hagymával együtt pároljuk, majd szűrőn csepegtessük le.
-
Lépés 4
A tejfölt, tojásfehérjét, keményítőt, zsemlemorzsát és a fűszereket jól keverjük össze, és adjuk a lecsepegtetett gombához.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 4 egyenlő részre. Minden darabra fektessünk 2-2 lazac sonkát, erre tegyük a fogasfilét és a gombás töltelék negyedét.
-
Lépés 6
A leveles tésztát hajtsuk rá, majd kenjük meg tojás sárgájával. A tészta táskák felső részére vágjunk kis lyukat, és sütés előtt tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15-20 percig süssük.
-
Lépés 8
A bazsalikosom paradicsomhoz a cukrot közepes tűzön olvasszuk, és balzsamecettel öntsük fel.
-
Lépés 9
A paradicsomot és fűszereket adjuk hozzá, hagyjuk összefőni, majd keverjük hozzá a tejfölt. A koktélparadicsomokat felezzük, és olívaolajon 1-2 percig süssük.
Ha tehetjük, vásároljunk a halas standon friss fogasfilét a mélyhűtött termék helyett.