Spenótos lazacfilé
- 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400-440 g lazacfilé szálka és bőr nélkül, negyedelve, 4 kb. egyforma darabra vágva
- 600 g spenót friss vagy fagyasztott
- Fél citrom leve
- 2 db mogyoróhagyma finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 kis tejszín
- vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből, és a sütőt 210 °C-ra melegítse elő.
-
Lépés 2
Spenótos töltelék: a vajat olvassza fel, a mogyoróhagymát pirítsa üvegesre, adja hozzá a spenótot és afokhagymát, rövid ideig párolja. Öntsön hozzá kevés tejszínt, sóval és borssal fűszerezze. Hagyja kihűlni.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire és negyedelje. Mindegyik darab közepét szórjuk meg zsemlemorzsával, és tegyünk rá egy keveset a spenótos töltelékből.
-
Lépés 4
Tegyünk egy-egy lazacdarabot a spenótos töltelékre, locsoljuk meg citromlével, sóval, borssal fűszerezzük, majd tegyünk rá még tölteléket. Csomagoljuk be a tésztába. Négy csomagot kapunk.
-
Lépés 5
A leveles tészta táskákat kenjük meg felvert tojással és előmelegített sütőben középső sínen 30 perc alatt süssük aranysárgára.
Frissen tálaljuk, a lazac miatt ne tegyük el későbbre!