Tojással töltött fasírozott leveles tésztában
- 40 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 700 g darált hús
- 80 g szalonna felkockázva
- 1 fej hagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 keménytojás hosszában félbevágva
- 2 tojás nyersen
- 2 ek petrezselyemzöld aprítva
- olaj
- Só, bors ízlés szerint
- Majoranna, kakukkfű
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát forró olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a szalonnát és pároljuk együtt.
-
Lépés 3
A darált húst szalonnával, hagymával, petrezselyemmel és 1 nyers tojással jól keverjük össze. Fűszerekkel ízesítsük és még egyszer jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, a közepére tegyük a húsos massza 1/3 részét, helyezzük rá a főtt tojásokat, majd a maradék húst.
-
Lépés 5
A leveles tésztát ferdén vagdossuk be töltelékig, a csíkokat hajtsuk a töltelékre, nyomkodjuk rá és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára.
Köretnek készítsünk hozzá krumplipürét vagy majonézes krumpisalátát!