Sonkás mandulás kiflik
- 18 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 db kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g főtt sonka
- 1 hagyma aprítva
- 1 köteg petrezselyemzöld
- 1 ek vaj
- 75 g mandula darálva
- 4 ek tejszín
- 1 ek mustár
- Só, bors
- 100 g sajt
- 1 tojás sárgája
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát vágjuk fel apró kockákra. A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. A petrezselyemzöldet mossuk meg, szárítsuk, majd aprítsuk fel.
-
Lépés 3
A vajat hevítsük fel, a hagymát pirítsuk üvegesre. A sonkát, mandulát, 2 ek tejszínt, mustárt és petrezselyemzöldet keverjük hozzá. Sóval és borssal ízesítsük. Hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A sajtot reszeljük le.
-
Lépés 5
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és hosszában felezzük el. A tésztacsíkokból vágjunk 3 - 3 egyforma négyszöget, ezeket átlóban felezzük, hogy háromszögeket kapjunk.
-
Lépés 6
A sonkás tölteléket halmozzuk a tésztára, és szórjuk meg sajttal, majd tekerjük fel, és formázzunk kifliket.
-
Lépés 7
A tojássárgáját 2 ek tejszínnel keverjük össze, és ezzel kenjük meg a kifliket.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 18 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
A kifliket melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk!