Bazsalikomos stangli tengeri sóval
0 Bewertungen
- 10-12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 26 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 g parmezán reszelve
- 1 köteg friss bazsalikomlevél aprítva
- 2 ek durva szemcsés tengeri só
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A parmezánt és a bazsalikomleveleket szórjuk a tésztára, könnyedén nyomkodjuk rá, a tésztát hajtsuk össze, még egyszer nyomkodjuk le, tojással kenjük meg, és tengeri sóval szórjuk meg.
-
Lépés 4
Vágjuk 1,5 cm széles csíkokra, majd a csíkokat csavarjuk meg.
-
Lépés 5
A stanglikat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen süssük kb. 10-12 percig. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Tipp
Készítsük el a stanglit friss korianderrel és őrölt gyömbérrel – egzotikus ízt kapunk!