Gombás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g friss gomba apróra kockázva
  • 200 g főtt burgonya apróra szeletelve
  • 125 g krémtejszín
  • 100 g szalonna apróra kockázva
  • 100 g vaj
  • 1 ek petrezselyemzöld finomra aprítva
  • 1 ek kakukkfű
  • Só, bors
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát olvasztott vajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a gombát, és rövid ideig süssük.

  3. Lépés 3

    A főtt burgonyát keverjük össze a krémtejszínnel, szalonnával, zöldfűszerekkel, adjuk hozzá a kihűlt gombát, és ízlés szerint fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát széltében vágjuk három egyforma részre. A széleket felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Mindegyik tészta közepére halmozzunk a töltelékből, majd mindkét oldalról hajtsuk fel a tésztát, a végeket zárjuk le, végül a réteseket tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Használjunk húsos császárszalonnát vagy bacont, hogy még finomabb legyen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!