Káposztás rétes
- 35-40 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1 fej fehér káposzta lereszelve
- 150 g szalonna kockázva
- 2 fej hagyma szeletelve
- 1 pohár tejföl
- 40 g zsemlemorzsa
- 2 ek olaj
- 1 tk kristálycukor
- Só, bors, kömény
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát süssük üvegesre. A kristálycukrot olvasszuk meg, adjuk hozzá az olajat, és a hagymát ezen süssük világosra.
-
Lépés 3
Adjuk hozzá a káposztát, és állandó keverés mellett pároljuk puhára. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük. A szalonnát keverjük hozzá, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 5
A tésztát szórjuk meg zsemlemorzsával és a káposztás-szalonnás tölteléket helyezzük a tésztára. A tejfölt keverjük simára, és öntsük a káposztára.
-
Lépés 6
A tésztaszéleket kenjük meg felvert tojással, és a tésztaszéleket hajtsuk be, majd a tésztát tekerjük fel.
-
Lépés 7
Kenjük meg tojással, köménymaggal szórjuk meg, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.
Fehér káposzta helyett kipróbálhatjuk vörös káposztával is a receptet!