Lepényhalas rétes póréhagymával és spenóttal
- 25-30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- kb. 500 g friss lepényhal 4 kis szelet
- Só, bors ízlés szerint
- 200 g póréhagyma szeletelve
- 3 mogyoróhagyma aprítva
- 200 g mélyhűtött spenót kiolvasztva
- 1 ek gyömbér őrölve
- 1 csipet kömény
- 1 csipet kurkuma
- 1/8 l tejszín
- 2 tojás sárgája
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire. A tésztát vágjuk 4 egyforma részre. Felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A mogyoróhagymát és póréhagymát vajon futtassuk meg, adjuk hozzá a fűszereket és a spenótot is. Tejszínnel öntsük fel, és addig főzzük, amíg a leve elfő. A masszát hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és keverjük össze.
-
Lépés 4
A lepényhalfilét vágjuk 4 egyforma darabra, sóval és borssal fűszerezzük. Tegyünk a tészta darabokra egy keveset a spenótos-hagymás masszából, erre fektessük a halat, majd ismét a spenótos masszát.
-
Lépés 5
Hajtsuk fel a tésztát úgy, hogy "csomagot" kapjunk, kenjük meg tojással, villával szurkáljuk meg, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk hűlni, és a csomagokat átlóban vágjuk fel.
A friss lepényhal helyett használhatunk mélyhűtöttet is. Ehhez az ételhez tálaljunk szószt, fűszernövényekkel és lime facsart levével elkészítve.