Spenótos – juhsajtos rétes
- kb. 35 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25 -30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g spenót
- 200 g juhsajt (feta)
- 2 gyöngyhagyma
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 50 g vaj
- Só, bors ízlés szerint
- 3 ek tej a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vajon süssük üvegesre, a fokhagymát és spenótot adjuk hozzá. Sóval, borssal fűszerezzük, az egészet keverjük össze, és még egy rövid ideig pároljuk. A végén adjuk hozzá a juhsajtot is. A masszát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és helyezzük egy tepsibe. A tölteléket halmozzuk a tészta közepére. A tésztaszéleket kenjük meg tojással, majd a tésztát mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre, a végeket pedig zárjuk le.
-
Lépés 4
A rétest tejjel kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára, és még melegen tálaljuk!
Gyöngyhagyma helyett használhatjuk a póréhagyma fehér részét is!