Diós pozsonyi kifli
- kb. 20 - 25 perc
- 175 °C
- 155 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 25 dkg dió darálva
- 3 dkg mazsola
- 15 dkg cukor
- 1 mk narancshéj reszelve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a cukrot 7 evőkanál vízzel főzzük fel. Adjuk hozzá a mazsolát és a narancshéjat, majd forrásig hevítsük, végül öntsük a darált dióra, és keverjük simára. Tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket.
-
Lépés 4
Mindegyik tésztakorongra halmozzunk 1 - 1 kanál tölteléket, majd tekerjük fel a tésztát és formázzunk belőle kifliket.
-
Lépés 5
A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg tojássárgájával, majd ha ez megszáradt, akkor tojásfehérjével is.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
A tölteléket víz helyett készíthetjük tejjel is. Fontos, hogy olyan állagú tölteléket készítsünk, hogy legyen túl lágy.