Diós pozsonyi kifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a cukrot 7 evőkanál vízzel főzzük fel. Adjuk hozzá a mazsolát és a narancshéjat, majd forrásig hevítsük, végül öntsük a darált dióra, és keverjük simára. Tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket.

  4. Lépés 4

    Mindegyik tésztakorongra halmozzunk 1 - 1 kanál tölteléket, majd tekerjük fel a tésztát és formázzunk belőle kifliket.

  5. Lépés 5

    A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg tojássárgájával, majd ha ez megszáradt, akkor tojásfehérjével is.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

A tölteléket víz helyett készíthetjük tejjel is. Fontos, hogy olyan állagú tölteléket készítsünk, hogy legyen túl lágy.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!