Fűszeres tökfélholdak indiai módra

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 18-20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 ek növényi olaj
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 1 ek barna mustármag
  • 2 tk középfinom curry por
  • 1 csipet chilipor
  • 1 csipet kurkuma őrölve
  • 350 g tök felkockázva
  • 80 g borsó mélyhűtött
  • 185 ml tyúkhúsleves
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a mustármagot és 1-2 percig pirítsuk, majd curryvel és chilivel fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Adjuk hozzá a felkockázott tököt és 1-2 percig állandó kevergetés mellett forraljuk, és tegyük hozzá a borsót, levest és 8-10 percig főzzük, amíg a leve el nem fől. Hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassuk ki.

  5. Lépés 5

    Minden kör közepére tegyünk egy teáskanál tölteléket. A tészta széleket kevés vízzel kenjük meg, hajtsuk félbe, és jól nyomkodjuk össze, hogy félhold alakú táskákat kapjunk.

  6. Lépés 6

    A félholdakat felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen kb. 18-20 percig süssük.

Tipp

Ha vegetáriánus ételt szeretnénk, a tyúkhúsleves helyett használjunk vegetáriánus ételízesítőt, vegetát vízben feloldva.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!