Fűszeres tökfélholdak indiai módra
- 18-20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 ek növényi olaj
- 1 fej hagyma finomra vágva
- 1 ek barna mustármag
- 2 tk középfinom curry por
- 1 csipet chilipor
- 1 csipet kurkuma őrölve
- 350 g tök felkockázva
- 80 g borsó mélyhűtött
- 185 ml tyúkhúsleves
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a mustármagot és 1-2 percig pirítsuk, majd curryvel és chilivel fűszerezzük.
-
Lépés 3
Adjuk hozzá a felkockázott tököt és 1-2 percig állandó kevergetés mellett forraljuk, és tegyük hozzá a borsót, levest és 8-10 percig főzzük, amíg a leve el nem fől. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassuk ki.
-
Lépés 5
Minden kör közepére tegyünk egy teáskanál tölteléket. A tészta széleket kevés vízzel kenjük meg, hajtsuk félbe, és jól nyomkodjuk össze, hogy félhold alakú táskákat kapjunk.
-
Lépés 6
A félholdakat felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen kb. 18-20 percig süssük.
Ha vegetáriánus ételt szeretnénk, a tyúkhúsleves helyett használjunk vegetáriánus ételízesítőt, vegetát vízben feloldva.