Görög húsos táskák
- kb. 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 18 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g darált hús
- 1 db újhagyma vékony karikákra vágva
- 1 ek olaj
- 150 g juhsajt apróra kockázva
- petrezselyem aprítva
- majoranna őrölve
- rozmaring aprítva
- 10 db oliva magozva, aprítva
- Só, bors
- 2-3 ek krémtejszín
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az aprított újhagymát és darált húst kevés olajon pirítsuk meg, fűszerezzük és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A juhsajtot a krémtejszínnel és a fűszerekkel keverjük a kihűlt húsos masszába.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki. A tésztát derelyevágóval vágjuk kb. 11 x 12 cm-es négyszögekre, a széleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
1 evőkanál tölteléket tegyünk a tészta közepére, a széleket mind a négy oldalról hajtsuk középre. A tésztatáskákat kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
A juhsajt helyett használhatunk mozzarellát ízlét szerint. A húsos táskákat görög salátával kínáljuk!