Leveles tészta burger brokkolipürével és lazaccal

Leveles tészta burger brokkolipürével és lazaccal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • kb. 10 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 120 g lazacfilé szálka és bőr nélkül
  • 4 ek olívaolaj
  • Püréhez:

    • 100 g lisztes burgonya meghámozva és megfőzve
    • 1/2 köteg brokkoli rózsákra szedve, szára nélkül
    • Kevés tej
    • Só, bors
    • szerecsendió őrölve
    • 3 ek vaj
    • kevés tengeri só

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A főtt burgonyát törjük össze, vajjal és kevés tejjel dolgozzuk össze, a pürét sóval és szerecsendióval fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A brokkolit sós vízben főzzük meg, szűrjük le, és pürésítsük.

  4. Lépés 4

    A burgonya- és brokkolipürét keverjük össze (ne együtt pürésítsük), ha szükséges, fűszerekkel ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A lazacot vágjuk fel 2 cm-es kockákra, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon süssük át.

  6. Lépés 6

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a tésztából kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki köröket, a fele mennyiséget szórjuk meg tengeri sóval, ez lesz a burgerek teteje.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük készre.

  8. Lépés 8

    A sült korongok felére halmozzunk a püréből, tegyünk mindegyikre egy vagy két darabot a lazacból, majd erre tegyük a sós korongot.

Tipp

Lazac helyett készíthetjük tengeri halfilével is! Kínáljunk hozzá friss rukkolasalátát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!