Leveles tészta fánk füstölt pisztránggal és snidlinggel
- 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 fánkhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 70 g füstölt pisztrángfilé
- 50 g krémtejszín
- 250 g túró
- 2 tojás sárgája
- 2 ek snidling finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez és egy szétválasztott tojás
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez minden hozzávalót jól keverjünk össze, és tegyük félre.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki mindkettőből 15 db 8 cm átmérőjű kört.
-
Lépés 4
A kiszaggatott tésztát kenjük meg tojásfehérjével. A tölteléket halmozzuk a körök közepére. A maradék tésztát helyezzük a töltelékre, és a széleket jól nyomjuk össze. Villával nyomkodjuk meg körben a széleket.
-
Lépés 5
A kis fánkokat díszítsük a maradék tésztával.
-
Lépés 6
Tojássárgával kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára.
Kínálhatjuk előételként , uzsonnára vagy partifalatkaként!