Mexikói táskák színes zöldségekkel
- 30-35 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20-25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1/4 kg hagyma finomra aprítva
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1/2 tk csípős pirospaprika őrölve
- 1 db piros paprika apróra kockázva
- 1 cukkini felkockázva
- 2 érett paradicsom kis darabokra vágva
- Só, bors ízlés szerint
- kakukkfű
- 1 késhegyni kömény őrölve
- 1 késhegynyi majoranna őrölve
- 1 késhegynyi csilipor vagy 1 friss chili
- 1 vörösbab konzerv
- 1 kukorica konzerv
- 2 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát forró olajon futtassuk meg. A paprikakockákat, cukkinikockákat adjuk hozzá, és pároljuk tovább.
-
Lépés 3
Az aprított paradicsomot, fokhagymát, kakukkfüvet adjuk hozzá, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Sóval, borssal és a többi fűszerrel ízesítsük, és a masszát hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a babot és a kukoricát is.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, és vágjuk fel 12 x 12 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 5
A tésztanégyzetek közepére tegyünk 1-1 kanál tölteléket. A tésztaszéleket kenjük meg tojással, a tésztát hajtsuk össze, és a széleket könnyedén nyomjuk össze. A maradék tésztából szaggatóval szúrjunk ki formákat, ezzel díszítsük a táskákat, majd felvert tojással kenjük meg. Kb. 5 percre tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen 30-35 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Más zöldségekkel is kipróbálhatjuk a receptet, használhatunk padlizsánt, ceruzababot vagy sárgarépát is!