Pecázós ebéd
- kb. 25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g vagy 1 duplacsomag 540 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1 ek margarin olvasztva
- 4-6 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 mk tejföl
- 30 dkg sonka vagy bacon kockára vágva
- 2-3 fej lilahagyma vékony karikára vágva
- sajt reszelve
- 1 tojás a kenéshez
- Lenmag ízlés szerint
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Vágjuk fel a leveles tésztákat 8-8 négyzet alakú részre.
-
Lépés 3
A tészta négyzeteket kenjük meg 1 evőkanál olvasztott margarinon megfuttatott zúzott fokhagymával, majd erre tegyünk 1-1 kávéskanálnyi tejfölt.
-
Lépés 4
A kis kockákra aprított sonkát vagy bacont pirítsuk meg, halmozzuk a tésztára, picit sózzuk, és borsozzuk.
-
Lépés 5
Erre fektessünk 1-1 vékony karika lilahagymát, majd szórjunk rá reszelt sajtot.
-
Lépés 6
Ezután hajtsunk a tésztából kis batyukat, a tetejüket kenjük meg tojással, majd szórjunk rá lenmagot, és 25 percig süssük.
Ízlés szerint zöldfűszereket is használhatunk a töltelékhez!
Köszönjük szépen Sándor Csilla receptjét!