Gombás torta
- 35 – 40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 500 g friss gomba negyedekre aprítva
- 1 köteg újhagyma felaprítva
- 1 ek napraforgó olaj
- 250 g szendvicssonka csíkokra vágva
- 7 db koktélparadicsom felaprítva
- Só, bors ízlés szerint,
- Kevés szerecsendió őrölve
- ½ tk kömény
- 1 tk majoranna
- 2 tojás sárgája
- 70 g krémtejszín
- 60 g sajt (ementáli vagy gouda) reszelve
- Petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az étolajat forrósítsuk fel, és az apróra vágott újhagymát a gombával együtt süssük át. Adjuk hozzá a sonkát és paradicsomot és rövid ideig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel és majorannával fűszerezzük.
-
Lépés 3
Helyezzük a sütőpapírral együtt kitekert tésztát kb. 30 cm átmérőjű formába, a szélekből formázzunk kb. 2 cm magas keretet. A kész masszát helyezzük a tésztára.
-
Lépés 4
A tojássárgáját a tejszínnel, reszelt sajttal keverjük össze, sóval, borssal fűszerezzük és öntsük a masszára. A tetejére csíkokra vágott tésztából készítsünk rácsot, felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 40 perc alatt süssük ropogósra!
Szendvicssonka helyett bacont is használhatunk, csak pirítsuk meg, hogy ropogós és ízletes legyen!