Sonkás – hagymás – sajtos torta
- 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g gomba megpucolva és felszeletelve
- 250 g póréhagyma szeletelve
- 2 ek olaj
- 250 g sonka szeletelve
- 3 tojássárgája
- 150 g krémtejszín
- 3 ek petrezselyem összevágva
- 60 g sajt reszelve
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egy sütőformát (26cm átmérőjűt) béleljük ki leveles tésztával úgy, hogy a széle 2 cm-re kilógjon.
-
Lépés 3
A hagymát olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a gombát, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. A sonkát adjuk hozzá, pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 4
A tojássárgáját, krémtejszínt, petrezselymet jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és öntsük a töltelékre, és sajttal szórjuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen 35 percig süssük. Azonnal tálaljuk.
A torta tetejére füstölt sajtot szórjunk, hogy még intenzívebb legyen a tortánk ízvilága!