Spárgatorta
- 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kg fehér spárga hámozva, fás vég eltávolítva
- vaj a kenéshez
- 250 ml tejszín
- 4 ek tejföl
- 3 tojás
- Kevés szerecsendió őrölve
- Kevés petrezselyem és tárkony aprítva
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát forrásban levő, enyhén sós és 1/2 teáskanál cukorral ízesített vízben fedő alatt kb. 5 percig forraljuk, majd jól csepegtessük le.
-
Lépés 3
A tejszínt, tejfölt, és tojást jól keverjeük ki, az aprított fűszernövényeket, sót, borsot és szerecsendiót adjuk hozzá.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és egy vajjal kikent sütőformát béleljünk ki leveles tésztával, hogy a szélénél kb. 3cm-re lógjon ki.
-
Lépés 5
A spárgát tegyük a tésztára, és öntsük rá a tejszínes-tojásos masszát.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Tálaljuk friss salátával vagy ízlés szerint sonkával.