Paprikás-sajtos quiche leveles tésztából
0 Bewertungen
- 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g camembert sajt szeletelve
- 1 piros paprika csíkokra vágva
- 1 sárga paprika csíkokra vágva
- 1 zöld paprika csíkokra vágva
- 15 db paprikával töltött olivabogyó
- 2 tojás
- 100 g tejföl
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tk paradicsomszósz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásokat, tejfölt és paradicsomszószt keverjük simára, a többi hozzávalót is adjuk hozzá, sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és fektessük egy 28 cm átmérőjű sütőformába. A tésztaszéleket hajtsuk fel.
-
Lépés 4
A sajtos-paprikás-olívás masszát öntsük a tésztára, és előmelegített sütőben alsó sínen, kb. 30 percig süssük készre.
Tipp
A paprikákat csíkok helyett apró kockára is vághatjuk, úgy könnyebb lesz a quiche felszeletelése, és jobban eloszlanak a különböző paprika színei!