Paradicsomos-paprikás lepény
Igazi nyári vitaminbomba ez a paradicsomos-paprikás lepény! Tökéletes vacsora, könnyed és tápláló.
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi lepényhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 sárga paprika hosszában nyegyedelve, kimagozza
- 2 piros paprika hosszában nyegyedelve, kimagozza
- 250 g koktélparadicsom felezve
A szószhoz:
- 4 ek paradicsomszósz
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 2 ek petrezselyem finomra vágva
- 1 ek kakukkfű vagy rozmaring
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paprikát hosszában felezzük el, magozzuk ki, és még vágjuk félbe. A szószhoz a paradicsomszószt, olívaolajat, fokhagymát, petrezselymet, csipet sót és borsot jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a paradicsomos szószt kenjük rá, erre halmozzuk a paprikaszeleteket és a felezett paradicsomot, a széleken 2 cm-t hagyjunk szabadon.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 percig süssük.
-
Lépés 5
Vegyük ki a sütőből, szórja meg a friss rozmaring és kakukkfű levelekkel, és tálaljuk.
Ez a lepény akkor lesz igazán finom, ha a paprikát előzőleg olívaolajjal, fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel 250 °C-on kb. 10 percig pároljuk. Így a paprika íze még intenzívebb lesz.