Spárgás – lazacos quiche
- 25-30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 26 cm-es sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g füstölt lazac durvára aprítva
- 250 g tejszín
- 2 tojás
- 2 ek ruccola finomra aprítva
- 1 tk torma reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 500 g zöld spárga
- Ruccola a tálaláshoz
- Kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a sütőpapírral együtt helyezzük a tortaformába. Villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
A tésztát olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
A tojást verjük fel, keverjük hozzá a tejszínt, forgassuk bele a lazacot, az aprított ruccolát és a reszelt tormát, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A masszát kenjük egyenletesen a tésztára, simítsa el, a spárgát sugár alakban fektessük rá.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 7
Kicsit hagyjuk hűlni, és ruccolával tálaljuk!
Ha pikánsabban szeretjük, a töltelékbe tehetünk egy kevés citrom levet is, amely kiválóan kihozza mind a lazac, mind a spárga ízét!