Spárgás – lazacos quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 26 cm-es sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g füstölt lazac durvára aprítva
  • 250 g tejszín
  • 2 tojás
  • 2 ek ruccola finomra aprítva
  • 1 tk torma reszelve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 500 g zöld spárga
  • Ruccola a tálaláshoz
  • Kevés vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a sütőpapírral együtt helyezzük a tortaformába. Villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    A tésztát olvasztott vajjal kenjük meg.

  4. Lépés 4

    A tojást verjük fel, keverjük hozzá a tejszínt, forgassuk bele a lazacot, az aprított ruccolát és a reszelt tormát, sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A masszát kenjük egyenletesen a tésztára, simítsa el, a spárgát sugár alakban fektessük rá.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára.

  7. Lépés 7

    Kicsit hagyjuk hűlni, és ruccolával tálaljuk!

Tipp

Ha pikánsabban szeretjük, a töltelékbe tehetünk egy kevés citrom levet is, amely kiválóan kihozza mind a lazac, mind a spárga ízét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!