Sváb felfújt
- 40 - 45 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 30 cm-es sütőformához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 500 g borjúhús csíkokra vágva
- 1 köteg petrezselyem aprítva
- 2 fej hagyma finomra vágva
- 2 ek vaj
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- szerecsendió őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és papírral együtt tegyük a sütőformába, nyomkodjuk bele.
-
Lépés 3
A húst a hagymával és petrezselyemzölddel jól keverjük össze, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítsük.
-
Lépés 4
A húsos tölteléket halmozzuk a tésztára, szórjuk meg vajdarabkákkal, a másik tésztát fektessük rá, nyomkodjuk meg és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A tetején vágjunk középre egy lyukat, hogy a gőz elpárologhasson. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára, és langyosan tálaljuk.
A különbözö töltött pitékben a töltelék aromája nagyon jól érvényesül. Baráti társaságban mindenkinek jut egy nagy kanállal.