Ázsiai tekercsek
- 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 25 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db újhagyma hosszában negyedelve
- 200 g szójacsíra
- 2 nagyobb sárgarépa csíkokra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek gyömbér finomra őrölve
- 2 ek Chiliszósz „édes-savanyú”
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgarépát rövid ideig főzzük forró, sós vízben.
-
Lépés 3
Az újhagymát forró olajon rövid ideig pirítsuk, a szójacsírát adjuk hozzá, majd kb. 2 percig pirítsuk együtt a hagymával.
-
Lépés 4
A sárgarépát, fokhagymát, szójaszószt, gyömbért és chiliszószt adjuk hozzá, és forgassuk át nagy lángon. A masszát hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül sütőlapra tekerjük ki, hosszában felezzük el, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
A tölteléket kenjük a tésztára, tekerjük fel, és még egyszer kenjük meg tojással. Egy éles késsel vágjuk kb. 4 cm széles darabokra.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz. Azonnal tálaljuk!
Tálaláshoz kínálhatunk mellé szójaszószt vagy édes-savanyú mártást, amibe a tekercseket belemárthatjuk.