Leveles tészta csigák szalámival és burgonyával
0 Bewertungen
- 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 20 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g burgonya megfőzve
- 50 g vaj
- 1 ek parmezán finomra reszelve
- 120 g szalámi felkockázva
- 1 köteg snidling finomra aprítva
- Só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A főtt burgonyát hámozzuk meg, krumplinyomóval törjük össze, adjuk hozzá a vajat, és jól keverjük ki.
-
Lépés 3
A parmezánt, szalámit, snidlinget is adjuk hozzá, sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, a masszával kenjük meg, a tésztát tekerjük fel, majd vágjuk 2-3 cm széles darabokra. A csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és kézzel kicsit nyomjuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára. Forrón tálaljuk!
Tipp
A leveles tészta csigához kínáljunk friss salátát, vagy fűszeres-joghurtos szószt!