Leveles tészta lágy juhsajttal, hagymával és olívával
- kb. 18 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g lágy juhsajt szeletekre vágva
- 2 kis fej vöröshagyma karikázva
- 20 db fekete vagy zöld olajbogyó magozva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a sütőlapra, és a tésztát vágjuk fel 10 x 12 cm-es négyszögekre.
-
Lépés 3
A négyszögek közepét villával szurkáljuk meg – így a tészta közepe sütés közben nem jön fel - és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
A juhsajt szeletkéket fektessük a tésztára, erre helyezzük az olajbogyót és a hagymakarikákat. A széleket körben 2 cm szélességben hagyjuk szabadon, így a tészta sütés közben szépen feljön.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 18 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Ízlés szerint használhatunk oregánot is a fűszerezéshez, illetve juhsajt helyett mozzarellát is!