Paprikakrémes szeletek
- 8 - 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 25 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 tojás a kenéshez
- 155 g tejföl
- 125 g túró
- 40 g piros, sárga, zöld paprika finomra vágva
- Só, bors ízlés szerint
- Csipetnyi édesnemes paprika
- 1 kis gerezd fokhagyma finomra aprítva
A krémhez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk 4 x 8 cm-es darabokra, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen 8-10 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 4
A krémhez a tejfölt keverjük simára.
-
Lépés 5
A többi hozzávalót és fűszereket adjuk hozzá, jól keverjük össze és tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 6
1 - 1 leveles tészta négyszöget kenjünk meg a krémmel, és egy másik tésztalappal fedjük be.
A paprikakrémes szeleteket előre is elkészíthetjük, a paprikás krémben a zöldségek íze összeérik, a leveles tészta ropogós marad – hűtőszekrényben 2 napig tárolható!